Πώς να απαλλαγείτε από τα σκουλήκια στο σπίτι: αίτια, συμπτώματα, θεραπεία

Να έχουν μολυνθεί με έλμινθες (σκουλήκια) σε οποιαδήποτε ηλικία και σε οποιαδήποτε κοινωνική κατάσταση. Να απαλλαγούμε από αυτούς τους απρόσκλητους επισκέπτες αμέσως μετά την ανίχνευση. Όσο πιο γρήγορα τα σκουλήκια θα αποβληθεί, το λιγότερο κακό που θα προκαλέσει. Για την καταπολέμηση αυτών των παρασίτων μπορεί να εφαρμοστεί όχι μόνο σε εξειδικευμένα ιατρικά φάρμακα, αλλά και τα παραδοσιακά φάρμακα που έχουν από καιρό αποδειχθεί ως υψηλή απόδοση. Δεν είναι επικίνδυνο για το σώμα ακόμα και σε υπερβολική δόση δεν θα οδηγήσει σε σοβαρές συνέπειες.

τα σκουλήκια στον άνθρωπο

Τι είναι η λοίμωξη με σκουλήκια

Για να πάρετε το bot είναι πολύ απλή. Παρασιτικών σκωλήκων αυγά βρίσκονται στο νερό και το έδαφος, και μπορεί επίσης να περάσει από ένα μολυσμένο άτομο σε ένα υγιές μέσα από την προσωπική του υγιεινή, επειδή η μόλυνση επέρχεται γρήγορα. Όχι για να πάρει τα παράσιτα, μην:

 • να τρως άπλυτα φρούτα;
 • να τρως άπλυτα λαχανικά;
 • πάρτε τα τρόφιμα με λερωμένα χέρια;
 • το πόσιμο νερό από τις πρώτες ανοικτές δεξαμενές,
 • αρνούνται να πλένετε τα χέρια σας μετά τη χρήση της τουαλέτας (κυρίως δημόσιων);
 • για να χρησιμοποιήσετε άλλων προσωπική υγιεινή;
 • αγοράσετε έτοιμα προϊόντα σε καταστήματα λιανικής πώλησης με αμφίβολες συνθήκες υγιεινής;
 • να εγκαταλείψει πλένετε τα χέρια σας μετά την επαφή με ζώα (άγρια και οικόσιτα);
 • μην τρώτε τηγανητά, μαγειρευτά ή παστά ψάρια *
 • να τρώνε κρέας, δεν είναι καλά θερμικά επεξεργασμένο;
 • να τρώτε ωμά αυγά άγνωστης προέλευσης *
 • να πίνουν ωμό γάλα.
 • χρησιμοποιήστε τα προϊόντα που δεν έχουν υποστεί θερμική επεξεργασία μετά από τυχαία ρύπανση (για παράδειγμα, την πτώση στο πάτωμα).

Από όλα τα παραπάνω είναι σαφές ότι για να πάρει τα παράσιτα πολύ εύκολα και δεν απαιτούν ειδικές συνθήκες ή χαμηλή κοινωνική θέση. Σκουλήκια συχνά ταυτίζονται σε παιδιά, διότι μπορεί να είναι πιο επιρρεπείς σε παραβιάσεις των κανόνων υγιεινής από τους ενήλικες.

Τι σκουλήκια επηρεάζουν το σώμα πιο συχνά τα συμπτώματα της παρουσίας τους

Υπάρχουν περίπου 400 είδη σκουλήκια, παράσιτα στο ανθρώπινο σώμα. Ωστόσο, οι πιο κοινές από αυτές είναι μόνο 4. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι άνθρωποι που πάσχουν από αυτά τα παράσιτα, που βρέθηκαν:

 • ταινία παρέχει μόνο 4 ποικιλίες, το μήκος του σκουληκιού μπορεί να είναι έως και αρκετά μέτρα. Οι ασθενείς έχουν κόπωση, αναιμία, κατάθλιψη, κόπωση, ναυτία, κοιλιακό άλγος, διάρροια, διαταραχή της σκέψης. Επικίνδυνο όχι μόνο για την ταινία, και τοξικών προϊόντων του μεταβολισμού. Έχουν αρνητική επίδραση στο μυ της καρδιάς και νεφρών, προκαλώντας αναστάτωση στην εργασία τους *
 • ασκαρίδες – αυτά τα παράσιτα είναι στρογγυλά σκουλήκια. Όταν αποικίζουν το έντερο, ο ασθενής παρατηρείται πονοκεφάλους, απώλεια της όρεξης, διαταραχές του ύπνου, επαναλαμβανόμενες ναυτία, διαταραχές των κοπράνων, κοιλιακό άλγος. Όπως οι προνύμφες των Ascaris περάσει από το στάδιο της ανάπτυξης των ιστών του πνεύμονα, ο ασθενής έχει μια ισχυρή βήχα που δεν επιλύσει με φάρμακα *
 • vlasoglavy – στρογγυλά σκουλήκια. Διαπερνούν το ανθρώπινο έντερο είναι υπεύθυνο για κολικούς του εντέρου, αναιμία, διαταραχές του πεπτικού, dysbiosis, εξάντληση, αδυναμία, εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, και διαταραχές του ύπνου. Σε αυτή την περίπτωση, αν ένα άτομο παρατηρήθηκε μια επίμονη μείωση της ανοσίας πρέπει να ελέγχονται για την παρουσία τους *
 • pinworms είναι μικρά στρογγυλά σκουλήκια, ο πιο κοινός τύπος των σκουληκιών στα παιδιά. Σε αυτή την περίπτωση, η παρατηρούμενη έντονη φαγούρα στην περιοχή του πρωκτού, το βράδυ, διάρροια, κόπωση, τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, την κακή αναπνοή. Αυτό το είδος των παρασίτων δεν είναι τρομερό και μπορεί να αφαιρεθεί σε 2-3 ημέρες.

Επιπλοκές καταστροφή του σώματος σκουλήκια

Εάν ο ασθενής για τον ένα ή τον άλλο λόγο, να καθυστερήσει η θεραπεία, υπάρχει ένα υψηλό κίνδυνο επιπλοκών από την helminthiasis. Στις περισσότερες περιπτώσεις, με σημαντική συσσώρευση παράσιτα στο σώμα του ασθενούς προκύπτουν:

 • εντερική απόφραξη;
 • απόφραξη των χοληφόρων οδών;
 • απόφραξη των αγωγών του παγκρέατος;
 • σκωληκοειδίτιδα;
 • διάτρηση του εντέρου;
 • απόφραξη της τραχείας.

Όλες τις συνέπειες της ήττας σκουλήκια απαιτούν επείγουσα χειρουργική επέμβαση, χωρίς την οποία η ζωή του ασθενούς σε κίνδυνο.

Λαϊκές θεραπείες κατά σκουλήκια στα παιδιά

λαϊκές θεραπείες κατά σκουλήκια

Αν τα σκουλήκια είναι παρόν το παιδί, αυτό δεν θα προκαλέσει μόνο κοινό δυσάρεστα συμπτώματα, αλλά όταν ένας ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός των παρασίτων μπορεί να οδηγήσει σε καθυστερήσεις στην ψυχική και σωματική τους ανάπτυξη. Λαϊκές θεραπείες θεραπεία λειτουργεί ομαλά και να επιτρέψει σε σας για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα χωρίς οποιαδήποτε ζημιά για τη συνολική υγεία του μωρού.

 1. Σε βλάβες του εντέρου του παιδιού, μπορείτε απλά να δημιουργήσετε ένα μηχανικό εμπόδιο για τις γυναίκες, που γεννούν τα αυγά έξω από τον πρωκτό, στο δέρμα του περινέου και γύρω από τον πρωκτό. Από ωοτοκίας συμβαίνει τη νύχτα, για τη θεραπεία αρκετά για να εισάγετε κάθε βράδυ στον πρωκτό του παιδιού με μια μπατονέτα βουτηγμένη σε λινέλαιο ή έλαιο σπόρου κολοκύθας. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία κάθε βράδυ για 40 ημέρες. Αυτό βοηθά να αποτρέψει την ανάπτυξη των παρασίτων και την εκ νέου μόλυνση του παιδιού παράσιτα.
 2. Καταστροφική για τα σκουλήκια είναι λάδι περιποίησης ιπποφαές: δώστε στο παιδί σας να πιείτε ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι το πρωί με άδειο στομάχι και πριν από τον ύπνο. Η διάρκεια της θεραπείας δεν είναι λιγότερο από 14 ημέρες.
 3. Φρέσκο καρότο είναι μια άλλη αποτελεσματική θεραπεία: είναι απαραίτητο να δώσει το μωρό καθημερινή σαλάτα τριμμένο καρότο με φυτικό έλαιο. Ένα τμήμα θα πρέπει να είναι όχι λιγότερο από 100 g. η Διάρκεια της θεραπείας είναι 14 ημέρες. Αυτό το εργαλείο όχι μόνο βοηθά να αποβάλει τα σκουλήκια, και να φέρει τις τοξίνες από το σώμα.
 4. Χυμός καρότου είναι επίσης σε θέση να φέρει τα σκουλήκια για το παιδί να πίνει με άδειο στομάχι 120 ml μόνο-που πιέζονται χυμό καρότου. Η ίδια ποσότητα χυμού απόδοση και πριν την κατάκλιση. Η διάρκεια της θεραπείας είναι 10 ημέρες. Αν το παιδί δεν αρέσει η γεύση του χυμού, μπορείτε να προσθέσετε μέλι, το θεραπευτικό αποτέλεσμα δεν επηρεάζεται.
 5. Σπόροι κολοκύθας – νόστιμο και αποτελεσματικό φάρμακο κατά σκουλήκια: είναι απαραίτητο να δώσει το παιδί με άδειο στομάχι, 20 σπόροι κολοκύθας, το κέλυφος, αλλά πάντα με τη διατήρηση του πράσινου ταινία. Αν την αφαιρέσετε, η θεραπεία θα είναι χωρίς νόημα, επειδή περιέχει τα απαραίτητα ουσία.

Λαϊκές θεραπείες για να απαλλαγούμε από τα σκουλήκια σε ενήλικες

Φάρμακα για ενήλικες είναι πιο απότομη και όταν χρησιμοποιείται για τη θεραπεία των παιδιών που μπορεί να βλάψει την ευαίσθητη βλεννογόνο των παιδιών των εντέρων.

 1. Το γάλα και το σκόρδο έχει χρησιμοποιηθεί με επιτυχία και ενήλικες. Θα πρέπει να πάρετε 5 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, κόβουμε με ένα λεπτό τρίφτη και το ρίχνουμε ένα ποτήρι αγελαδινό γάλα. Μετά από αυτό, το φάρμακο φέρεται σε βρασμό και βράζουμε για 10 λεπτά. Φάρμακο για το κρυολόγημα πίνουμε ένα ποτήρι το πρωί και βράδυ πριν από τα γεύματα. Διάρκεια της θεραπείας – 14 ημέρες. Παθήσεις του γαστρεντερικού σωλήνα, αυτή η μέθοδος θεραπείας δεν ισχύει.
 2. Κρεμμύδια καλά αποβάλλει τα σκουλήκια: μεγάλο κρεμμύδι συστροφής μέσα από μια μηχανή κοπής κιμά και ρίχνουμε 240 ml κρύο βρασμένο νερό. Το φάρμακο έχει απομείνει για να σταθεί όλο το βράδυ. Το πρωί της ιατρικής φίλτρο και να λάβει με άδειο στομάχι. Η πλήρης πορεία της θεραπείας διαρκεί 2 εβδομάδες.
 3. Tansy είναι το ισχυρότερο δηλητήριο για τα σκουλήκια: μια κουταλιά της σούπας αποξηραμένα άνθη φυτά ρίχνουμε 250 ml βραστό νερό, επιμένουν σε ένα θερμός για 4 ώρες. Λαμβάνοντας ένα φάρμακο μετά το στράγγισμα ένα κουτάλι 4 φορές την ημέρα πριν από τα γεύματα. Η διάρκεια της θεραπείας – 14 ημέρες.
 4. Σπόροι κολοκύθας είναι επιβλαβείς για όλους τους τύπους των ιών τύπου worm. Που απαιτούνται για εβδομάδες για να χρησιμοποιήσετε 1/2 Φλιτζάνι ηλιόσποροι το πρωί και το βράδυ για 30 λεπτά πριν από ένα γεύμα. Η μέθοδος είναι επίσης κατάλληλο για τις έγκυες γυναίκες, η οποία θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί Αναθέτουσα σκουλήκια.
 5. Χρένο είναι ένα πολύ πικάντικο, αλλά αποτελεσματική θεραπεία που θα εξαλείψει τα παράσιτα σε 5 ημέρες. Μια σημαντική ρίζα πρέπει να αποσπάσουν το χυμό και αραιώνεται με νερό σε αναλογία 2 : 1. Περαιτέρω, η προκύπτουσα σύνθεση θα πρέπει να προστεθούν 2 κουταλιές της σούπας ελαφρύ μέλι. Το αποτέλεσμα το εργαλείο είναι καλά αναμεμειγμένο, να θέσει σε αποθήκευση στο ψυγείο και το ποτό 50 ml το πρωί με άδειο στομάχι και το βράδυ πριν τον ύπνο. Αυτό το φάρμακο αντενδείκνυται για άτομα που πάσχουν από ασθένειες του γαστρεντερικού σωλήνα, του φάρυγγα, τον οισοφάγο, την καρδιά και το πάγκρεας.
 6. Το μαύρο ραπανάκι, επίσης, θα βοηθήσει στην καταπολέμηση της πανδώρας. Θα πρέπει κάθε πρωί με άδειο στομάχι για 10 μέρες να φάει μια φέτα λαχανικό ρίζας. Αυτό το φάρμακο δεν είναι λιγότερο απότομη, και ως εκ τούτου έχει τις ίδιες αντενδείξεις, όπως το χυμό χρένο.

Πρόληψη της μόλυνσης με σκουλήκια

Προληπτικά μέτρα για την πρόληψη της διείσδυσης στο σώμα του απρόσκλητους επισκέπτες, το οποίο εκτός από την ψυχολογική ταλαιπωρία που θα προκαλέσει την πιο σοβαρή ζημία. Στο προληπτικούς λόγους συνιστάται:

 • ποιοτικά να πλένετε τα λαχανικά και τα φρούτα;
 • αποτελεσματικά θερμικά επεξεργασμένο κρέας και τα ψάρια;
 • πλύνετε τα χέρια σας με σαπούνι και ζεστό νερό μετά την επαφή με το έδαφος *
 • πλένετε τα χέρια σας πριν από την προετοιμασία του φαγητού και το φαγητό;
 • για να αποτρέψει την επαφή των τροφίμων με τα έντομα;
 • για να διαγραφείτε από το κολύμπι σε μη δοκιμασμένα νερά, ειδικά κοντά σε λιβάδια, και τα νεκροταφεία;
 • να πάρω φάρμακα κατά worms 2 φορές τον χρόνο;
 • να διδάξει τα παιδιά την υγιεινή σε νεαρή ηλικία.

Μόνο τηρώντας τους κανόνες υγιεινής και τακτική προφύλαξη, είναι δυνατόν να ακίνδυνα προστατεύει το σώμα από την εισβολή των ιών τύπου worm. Δεν πρέπει να υποτεθεί ότι αυτά τα παράσιτα είναι μια ασθένεια των παιδιών από τα κοινωνικά μειονεκτούντα τμήματα της κοινωνίας. Τα σκουλήκια μπορεί να επηρεάσει τον καθένα, αν δεν ξεχνά τις στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής.

06.09.2018