Υποδόρια παράσιτα σε ανθρώπους

Η ιατρική έχει εκατοντάδες υποδόρια παράσιτα. Η μερίδα του λέοντος των ασθενών δεν γνωρίζουν τους πριν από τη σύγκρουση με μια προσωπική διάγνωση. Πώς να μην αρρωστήσει ή να μάθετε τα ανησυχητικά συμπτώματα helminthiasis στο χρόνο;

παράσιτα κάτω από το δέρμα

Τα είδη του υποδόριου σκουλήκια

Ο άνθρωπος είναι το master του πάνω από μια ντουζίνα παθογόνων οργανισμών. Δεν είναι όλα τόσο η γειτονιά είναι ακίνδυνο. Το χειρότερο από όλα, έχουν μολυνθεί από υποδόρια παράσιτο μπορεί να είναι ακόμη και τώρα που διαβάζετε αυτό το άρθρο. Για παράδειγμα, γνωρίζατε ότι το ανοιχτό παράθυρο – η απειλή της dirofilaria;

Φιλαρίαση

Μεταδίδεται με το δάγκωμα έντομα που ζουν σε ζεστά κλίματα: Αφρική, τη Νότια Αμερική, την Ασία. Διάγνωση της φιλαρίαση δεν είναι εύκολο, χωρίζεται ανάμεσα σε περισσότερα από 10 είδη.

Η ασθένεια είναι κρυμμένα, τα συμπτώματα εμφανίζονται μετά από μερικά χρόνια και έντονη ανησυχία από ανθρώπινα αίτια. Τα πρώτα σημάδια των κυψελών. Τα χρόνια εμφανίζονται έκζεμα, φαγούρα, κονδυλώματα, οζώδης εκπαίδευση, εξάνθημα. Υπάρχουν περιπτώσεις, όταν τέτοια συμπτώματα του ασθενούς και ο γιατρός πάλευε μάταια με την πάροδο των ετών, χρησιμοποιώντας εστιακή θεραπεία των ασθενειών του δέρματος. Σπάνια παρατηρείται εμφάνιση από πυρετό, Γενική αδιαθεσία, αδυναμία και υπνηλία, συχνούς πονοκεφάλους. Αλλά τα πρόσφατα σημάδια δείχνουν τα παράσιτα στο σώμα.

Ειδική ζώνη κινδύνου σε φιλαρίαση – μάτι. Η παρατεταμένη ασθένεια απειλεί την ανάπτυξη του καταρράκτη και μόνιμη απώλεια της όρασης.

Είναι γνωστό ότι το ένα τρίτο των ασθενών με φιλαρίαση, έχουν αποκτήσει αναπηρία. Σύμφωνα με τον που, περίπου 40 εκατομμύρια άνθρωποι. Ο λόγος είναι οι τοξίνες που προκαλούν δυσλειτουργία του σώματος.

Πώς να την πρόληψη της λοίμωξης

Ο εμβολιασμός θα προστασία των τουριστών από την έκπληξη από τις τροπικές περιοχές. Δεν είναι πάντα απαιτούν θεώρηση ελέγχου, ως εκ τούτου, να ξεκινήσει ο εμβολιασμός για τη δική τους.

Localization

Το δέρμα της ολόκληρο το σώμα, τα μάτια.

Drakonita

Δράκοντας

Το σκουλήκι της γουινέας ή Dracunculiasis παράγοντες", εισέρχονται στο σώμα με ακατέργαστο νερό. Κινούνται μέσα στο σώμα του ξενιστή για τη ζωή. Η αναπαραγωγή του είδους λαμβάνει χώρα κάτω από το δέρμα: οίδημα με διάμετρο 7 cm, και στη συνέχεια η κυψέλη είναι ένα σύμπλεγμα από τα αυγά το ενήλικο σκουλήκι σκουλήκι της Γουινέας. Το νερό που πέφτει πάνω του, προκαλεί την έκρηξη της φούσκας και τις προνύμφες τους. Ο αριθμός τους έχει περίπου 10 εκατομμύρια Προνύμφες μπορεί να δει μόνο κάτω από ένα μικροσκόπιο – το μήκος του 0.5 mm.

Localization

Τα σκουλήκια πολλαπλασιάζονται με τα πόδια κάτω από το δέρμα, ως επί το πλείστον κάτω από το γόνατο. Μολύνουν τα εσωτερικά όργανα.

Πώς να την πρόληψη της λοίμωξης

Γουινέα σκουλήκια mysteriis βρίσκονται στο τροπικό κλίμα. Διανύσματα – σκύλους και γάτες, αλλά η πιο κοινή διαδρομή της λοίμωξης – πρώτες πόσιμο νερό. Μην πίνετε νερό άγνωστης προέλευσης και να απέχουν από το κολύμπι σε φυσικά σώματα του νερού.

Η σχιστοσωμίαση

Γλυκού νερού παρασιτικών σκωλήκων του Νότου. Στα ύδατα της Ασίας ή της Αφρικής, μπορεί να μεταδοθεί μόνο μετά από μια βουτιά.

Το σκουλήκι εκπέμπει τοξικά υπολείμματα της ζωής, επειδή διαταραχές του ήπατος και νεφρική ανεπάρκεια σε Σχιστοσωμίαση – ένα κοινό σύμπτωμα. Δείτε την ερυθρότητα του δέρματος και δερματίτιδα, φαγούρα. Ειδικά συμπτώματα – έντονη νυχτερινή εφίδρωση με την αύξηση της θερμοκρασίας. Σημεία που παρατηρήθηκαν κατά τη διάρκεια της ενεργού ανάπτυξης και της ανάπτυξης parasitica άτομα.

Localization

shistosomes

Το σκουλήκι βρίσκεται στο ουρογεννητικό σύστημα. Το στάδιο της αναπαραγωγής εμφανίζεται στο ανθρώπινο δέρμα.

Πώς να την πρόληψη της λοίμωξης

Από το κολύμπι σε γλυκού νερού πηγές – ποτάμια, λίμνες – είναι καλύτερα να απέχουν.

Κυστικέρκωση

Χοιρινό ταινία είναι μια εξαιρετικά ανθεκτικά είδη των σκουληκιών. Κατοικεί όχι μόνο στην Ασία, αλλά και στη Ρωσία. Αρκετά επαφή με τα μέρη του σώματος του ένα παρασιτικό σκουλήκι που είχε αναπτυχθεί σε ένα ολοκληρωμένο άτομο και πολλαπλασιάζεται. Την ικανότητα να αναγεννά εμποδίζει τη διαδικασία της επούλωσης του ασθενούς, όταν απαιτείται η χειρουργική αφαίρεση της ταινίας από το δέρμα. Απαρατήρητα υπολειπόμενο τμήμα της ταινίας και το παράσιτο πολλαπλασιάζεται και πάλι.

Σημάδια των νηματωδών στο σώμα: κνίδωση, φαγούρα στο δέρμα, αδυναμία, πόνος στο προσβεβλημένο όργανο.

Localization

Worm εγκαθιστά παντού, οι μύες, το δέρμα, τα όργανα, τα μάτια και ακόμη και τον εγκέφαλο. Όπως και πολλά παράσιτα αναπαράγονται στο δέρμα, σχηματίζοντας μια προεξοχή ή ανύψωση. Με τα χρόνια turgidities φέρει αύξηση δυσφορία. Κυρίως το χοιρινό ταινίας αναπαράγει στους ώμους, το στήθος, συχνά στα χέρια και τα χέρια.

Πώς να μην μολυνθεί

Η παρατεταμένη θερμική επεξεργασία των τροφίμων, ειδικά το κρέας. Αποφύγετε μπριζόλες με αίμα, το νωπό κρέας και προϊόντα ψαριών. Πιείτε καθαρό νερό. Αποφύγετε την επαφή με φρέσκο νερό άγνωστα νερά. Ενδιάμεσα φιλοξενεί από την ταινία – τα Κατοικίδια ζώα. Κουνέλια, χοίρους, σκύλους και γάτες, οι καμήλες μεταφέρουν οι προνύμφες της ταινίας. Πρακτική καλή υγιεινή μετά την επαφή με ζώα.

Dirofilaria

Τα έντομα μεταδίδουν παράσιτα μέσω δαγκώματα. Προσωρινή φιλοξενεί τα σκουλήκια είναι τα σκυλιά και οι γάτες. Το κουνούπι, το οποίο δάγκωμα του ζώου και στη συνέχεια το ανθρώπινο περνά τα αυγά, τις προνύμφες σκουληκιών. Το θηλυκό σκουλήκι φθάνει τα 15-30 cm, αρσενικό – 5-10 cm Είδη που κατοικούν στο βολβό του ματιού, η παρουσία τους μπορεί να δει χωρίς μεγεθυντικό συσκευές. Το νηματοειδή μορφή του worm είναι τόσο έντονη, που ορατό στη φωτογραφία. Για να δείτε το παράσιτο στο μάτι, χωρίς μεγεθυντικό συσκευές

Αν ο χρόνος δεν πάει στο γιατρό, ο ασθενής θα χάσει το όραμα εντελώς, και το μάτι θα πρέπει να αφαιρεθεί. Περίπου 1 στα 6 περιπτώσεις αφαιρέσει το Μήλο πέφτει η διάγνωση της "Dirofilaria".

dirofilaria

Αυτό το είδος σκουλήκι ζει κατά μέσο όρο 10 χρόνια. Είναι σε θέση να κινηθεί κάτω από το δέρμα με ταχύτητα 10 cm ανά ημέρα, μέχρι να φτάσετε σε ένα κατάλληλο μέρος για την αναπαραγωγή ή την ανάπτυξη.

Localization

Η αναπαραγωγή είναι κάτω από το δέρμα, που μερικές φορές ζουν ενήλικες. Σκουλήκια συχνά απεργία τα μάτια.

Πώς να μην μολυνθεί

Σε ζεστό καιρό, χρήση εντομοαπωθητικών και εντομοκτόνων – σπρέι, αλοιφές, υποκαπνιστών, κρέμες και σπρέι. Ειδικά αν στο σπίτι κατοικούν ζώα.

Διάγνωση υποδόρια σκουλήκια

Να εντοπίζει το παράσιτο στο σώμα είναι εξαιρετικά δύσκολο – έτσι λένε οι γιατροί, που βασίζεται σε ένα απλό γεγονός: τα συμπτώματα του ασθενούς λαδωμένα, κοινό και που είναι εγγενείς σε δεκάδες ασθένειες ταυτόχρονα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο ασθενής με το παράσιτο παραπονείται για αδυναμία, γρήγορη κόπωση, κνησμός, έκζεμα ή διάβρωση.

Για την ακριβή διάγνωση των παρασιτικών ασθενειών περάσει διάφορα είδη των δοκιμών και να επισκεφθούν τους γιατρούς του στενού ειδικότητες: parasitologist', παιδιατρική μολυσματική ασθένεια ειδικός οφθαλμίατρος, αλλεργιολόγο, δερματολόγο, νευρολόγο.

Για την ανάλυση pass:

 • αίμα από το δάχτυλο και φλέβες;
 • cal;
 • το ξύσιμο της επιδερμίδας.

Περιλαμβάνει, επίσης, την επιθεώρηση του δέρματος, τους βλεννογόνους, τα μάτια του ασθενούς. Για τη μελέτη των εσωτερικών οργάνων και η παρουσία των παρασίτων διορίζει:

 • x-ray εξέταση;
 • η βυθοσκόπηση;
 • η μελέτη της punctates κόμβους του δέρματος;
 • δοκιμή Masotti;
 • ΜΑΓΝΗΤΙΚΉ τομογραφία;
 • Υπερηχογράφημα.

Πώς να αποσύρουν υποδόρια παράσιτα

Υπάρχουν 2 μέθοδοι επεξεργασίας – ιατρική και χειρουργική. Είτε το συνδυάσετε ή χρησιμοποιήσετε μία μέθοδο. Η επιλογή της θεραπείας εξαρτάται από τους παράγοντες κινδύνου και τα χαρακτηριστικά του παρασιτισμού:

 • ο αριθμός των ατόμων στο σώμα;
 • η ικανότητα του worm να αναγεννηθεί;
 • η ταχύτητα αναπαραγωγής;
 • αλλεργικές αντιδράσεις;
 • η θέση εντοπισμού;
 • παραμέληση της νόσου
 • επιπλοκές.

Ο σκοπός της ιατρικής περίθαλψης

Φάρμακα που έχουν σχεδιαστεί για να:

 • για την καταστροφή των προνυμφών ή ενήλικα σκουλήκια, για να αποτρέψει την αναπαραγωγή τους αποπαρασίτωση φάρμακα *
 • για να αφαιρέσετε τη φλεγμονή για την εξάλειψη της μόλυνσης – αντιβιοτικά;
 • να επιταχύνει την αποβολή των τοξινών, την εξάλειψη αλλεργικές αντιδράσεις – ένα γλυκοκορτικοειδές, ένα αντιισταμινικό;
 • για να επιταχύνει την επούλωση των κατεστραμμένων περιοχών του σώματος – αναζωογονεί.
θεραπεία

Χειρουργική επέμβαση

Το πιο σημαντικό, όταν είναι γνωστό ότι στον οργανισμό υπάρχει ένα σκουλήκι. Στο 98% των περιπτώσεων, το σώμα παίρνει μια προνύμφη του παρασίτου, η οποία μόνη της δεν μπορεί να αναπαραχθεί. Να απαλλαγούμε από το παράσιτο χειρουργικά μέσο για τη μείωση της τοξικότητας. Τα λείψανα του σκουληκιού, που αποσυντίθεται κάτω από το δέρμα είναι ένα επικίνδυνο φορτίο στο μεταβολισμό και απεκκριτικό σύστημα.

Στις εκλογές περιπτώσεις (Drakonita) ολιστική ανάκτηση είναι ο μόνος τρόπος για να διασφαλίσουν την αφαίρεση του σκουληκιού. Εσωτερικό υγρό παρασιτικών σκωλήκων τοξικό, την απελευθέρωσή τους μπορεί να προκαλέσει αναφυλακτικό σοκ σε ανθρώπους. Για τη λειτουργία της στροφής σε περιπτώσεις με επιπλοκές και στις περιπτώσεις της ειδικής ρύθμισης από το σκουλήκι.

Πρόληψη

Να παρέχει 100% προστασία για την υγεία τους, κανείς δεν μπορεί, αλλά ο αριθμός των κανόνων που θα κάνει τη ζωή πολύ πιο ασφαλή:

 • προσωπική υγιεινή – το πλύσιμο των χεριών με σαπούνι και νερό, φροντίδα μανικιούρ (παρασιτικών σκωλήκων αυγά που κρύβονται κάτω από τα νύχια);
 • τακτικές δοκιμές, συμπεριλαμβανομένων μετά από ταξίδια σε θερμότερα κλίματα;
 • υγιεινή τροφίμων – καθαρό πόσιμο νερό και της ποιότητας θερμική επεξεργασία των τροφίμων *
 • τακτικού εμβολιασμού και εμβολιασμού *
 • η καταπολέμηση των εντόμων;
 • φορώντας κλειστά ρούχα σε λίμνες, σε αλσύλλια;
 • κτηνιατρικό έλεγχο των κατοικίδιων ζώων και τη θεραπεία (κυρίως σκύλους και γάτες);
 • άρνηση να κολυμπήσει σε άγνωστα μέρη.
22.08.2018